Boxspring kopen? Hier Moet je op Letten

30-09-2019

Heb je besloten dat je een boxspring gaat kopen? Maar weet je eigenlijk niet waar je moet beginnen met alle vele opties, winkels en merken die er beschikbaar zijn? Geen zorgen! Wij gaan je hiermee helpen in deze blog! Voordat we je uitleg geven over de verschillende opties eerst even in het kort een uitleg van hoe een boxspring in elkaar zit: een boxspring bestaat uit een box met daarin de vering van het bed. Dit is hetgene dat de boxspring heet. Hier bovenop ligt een matras en vaak nog een matrastopper. Ook heeft een boxspring vaak nog een hoofdbord en soms een voetbord. Een boxspring combinatie bestaat dus uit al deze onderdelen en hier moet je een keuze uit maken bij het kopen van een boxspring.

Wil je een elektrische boxspring of niet?

Een van de eerste vragen die je jezelf kunt stellen, is of je een elektrische boxspring wilt of niet. Een elektrische boxspring is een boxspring waarbij de bedbodems verstelbaar zijn. Je kunt dan beide kanten van het bed (als je een tweepersoons boxspring hebt) afzonderlijk van elkaar verstellen en het hoofd- en/of voeteneinde omhoog zetten. Ideaal als je bijvoorbeeld een boekje wilt lezen of televisie wilt kijken. Elektrische boxsprings zijn meestal wat duurder dan boxsprings die niet elektrisch verstelbaar zijn, dus als je een elektrische boxspring wilt, is het handig om daar rekening mee te houden in je budget.

Het kiezen van het matras

Een van de belangrijkste keuzes die je moet maken als je een boxspring gaat kopen, is de keuze van het matras. Het matras van de boxspring zorgt ervoor dat je lekker slaapt of niet, dus dat is ontzettend belangrijk. Voor het matras kun je meestal kiezen uit verschillende materialen, zoals een pocketvering matras, koudschuim, traagschuim of latex matras. Het is belangrijk om verschillende materialen uit te proberen en te kijken wat je het fijnst vindt liggen. Laat je hierbij goed adviseren in de winkel, want de specialisten in de beddenwinkel kunnen je hier vaak goed mee helpen.

Een topmatras

Bij veel boxsprings zie je dat er een topmatras gebruikt wordt. De reden hiervoor is dat veel boxspring matrassen gemaakt zijn om ondersteuning te bieden, maar niet persé comfort. Om comfortabel te kunnen slapen op het boxspring matras, ligt er daarom een topmatras bovenop dat zorgt voor comfort. Bij sommige boxspring matrassen is een topper niet nodig, omdat er daarbij al een comfortlaag in het gewone matras zit ingebouwd. Het hangt dus een beetje van het model boxspring af of een topmatras nodig is. Als je een elektrische boxspring koopt, heb je een topper nodig met een split. Zodat beide bedbodems onafhankelijk van elkaar kunnen bewegen.

Het materiaal en de kleur van de boxspring

Wanneer je een ledikant (of "normaal" bed) koopt, heb je vaak niet veel keuze qua kleur en materiaal. De meeste ledikanten zijn van hout of metaal en daarmee houdt het wel een beetje op. Het leuke van een boxspring is dat je meestal kunt kiezen uit heel veel verschillende kleuren stoffen en materialen. Daarom kun je je nieuwe boxspring heel goed afstemmen op de stijl en kleur van je slaapkamer. Denk er van te voren daarom goed over na welke kleur je mooi zou vinden in je slaapkamer en neem desnoods een foto van je slaapkamer mee naar de winkel, zodat je kunt kijken welke kleuren het beste bij je slaapkamer passen.

Hopelijk hebben we je met deze blog kunnen informeren over de verschillende keuzes bij het kopen van een boxspring. Veel succes met het kopen van je nieuwe bed!

Richter & Schelte, Arena 255, Amsterdam, 1213 NW, +31(0)123456789
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin