Het verschil tussen een traagschuim matras en een koudschuim matras

17-12-2018

Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe matras, dan ontdek je al gauw dat er zeer veel soorten matrassen verkrijgbaar zijn. Welke matras het beste bij jou past is afhankelijk van diverse factoren zoals je lichaamsbouw, je slaaphouding, of je het snel warm hebt, je persoonlijke voorkeur en uiteraard je budget. Om je zoektocht te vergemakkelijken, benoemen we in dit artikel graag wat eigenschappen van 2 soorten matrassen: het traagschuim matras en het koudschuim matras. Deze matrassen bestaan beiden uit polyurethaanschuim en worden van dezelfde materialen gemaakt maar reageren totaal anders.

Traagschuim matras

Matrassen van traagschuim bieden perfecte ligeigenschappen en comfort. Het is een schuimsoort dat zacht wordt door lichaamstemperatuur. Zodra je erop gaat liggen wordt het schuim zacht en vormt het zich volledig naar het lichaam. Je zakt er als het ware in weg, als in een mal. Het zorgt voor minder drukpunten. De doorbloeding wordt niet verstoord zodat de huid en spieren soepel en goed doorbloed blijven. Het schuim ventileert goed door de open celstructuur.

Koudschuim matras

Matrassen van koudschuim bieden veerkracht en steun. De kwaliteit en de veerkracht van het schuim worden aangegeven middels HR, wat staat voor: High Resilience. Het ventileert goed en neemt vocht op. Een koudschuim matras voelt koel aan. Wanneer je het snel warm hebt, dan kun je het beste voor koudschuim kiezen. Het schuim zorgt voor veel tegendruk waardoor het lichaam zeer goed ondersteunt wordt.

Welke matras is beter?

Deze vraag is niet te beantwoorden, simpelweg omdat wat het beste bij jou past geheel persoonlijk is. De een geeft de voorkeur aan een matras van traagschuim, terwijl een ander juist veel beter op een matras vankoudschuim slaapt. Traagschuim is uitermate geschikt voor wie op zoek is naar een matras met goede vering. Koudschuim juist voor wie goede ventilatie en veerkracht belangrijk vindt. Om te bepalen wat het beste bij jou past, kun je het beste eens gaan proefliggen op diverse matrassen. Ga hiervoor naar een goede beddenspeciaalzaak waar je kunt rekenen op goed advies en de beste kwaliteit. Dan weet je zeker dat je een goede en weloverwogen keuze maakt en kunt rekenen op jarenlang slaapcomfort.

Meer informatie: Luxebedden

Richter & Schelte, Arena 255, Amsterdam, 1213 NW, +31(0)123456789
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin